Haber

Antalya Büyükşehir Sağlık Ekipleri Deprem Bölgesinde Görevde

Antalya Büyükşehir Belediyesi sağlık ekipleri, deprem bölgesi Hatay’da çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Merkezden uzak kırsal mahallelere dağılan sağlık ekipleri yaralılara müdahale ederken, deprem çadırlarında vatandaşlara sağlık kontrolü yapıyor.

Hatay’ın deprem bölgesinde bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 11 kişilik sağlık çalışanı yaralara merhem olmaya devam ediyor. 112 ve UMKE ortaklığında çalışan ekipte görevli sağlık çalışanları, enkaz altından kurtarılan depremzedelere ilk müdahaleyi gerçekleştirerek sahra hastanelerine kaldırdı.

GÖREVDEKİ SAĞLIK MEDİKALLERİ VE HEMŞİRELER

Moloz yığınlarının altında çalışan arama kurtarma ekiplerine de destek veren Antalya Büyükşehir Belediyesi sağlık ekipleri, tozdan etkilenen kurtarma ekiplerinin göz ve burunlarına sprey sıkarak bir nebze olsun rahatladı ve çalışmalarına devam etmelerini sağladı.

KURTARMA EKİPLERİNE YERİNDE MÜDAHALE

Ekipte görevli sağlık görevlisi Süheyla Erol, çalışmalarda görev alan arama kurtarma görevlisinin yoğun çalışması nedeniyle zaman zaman tansiyon düşüklüğü gibi durumlarla karşılaştığını belirterek, ilk müdahaleyi de kendilerinin yaptığını söyledi. Enkazda meydana gelen yaralanmalara da müdahale eden Antalya Büyükşehir Belediyesi sağlık görevlileri ve hemşireler, pansuman ve dikiş atma gibi ilk müdahaleleri gerçekleştirdi.

YARALI DEPREM MAĞDURLARINA MÜDAHALE

Sağlık ekipleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi hasta nakil ambulansı ile merkeze uzak kırsal mahallelere dağılırken, ilaç bazında da ayaklandı. Sağlık ekipleri ayrıca ayrı ayrı kurulan çadır kentlerde depremzedelerin sağlık denetimlerini yaparak gerekli müdahaleleri yapıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu