İş

Enerjisa, ‘Daha İyi Bir Gelecek’ için paydaşlarını bir araya getirdi

Başak Parıltı GÖKÇAM

Türkiye’nin ekonomik verimliliğine katkı sağlamak için ‘Better Future’ platformunun kurulmasına öncülük eden Enerjisa Power, Türkiye’de verimliliği sağlamak amacıyla paydaşlarını bir araya getirdi.

Platforma destek veren ve istişare kurulunda yer alan kurumlar arasında Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Türkiye Ekonomik Araştırmalar Vakfı (TEPAV), TÜBİTAK MAM, İTÜ Güç Enstitüsü, Sabancı Üniversitesi İklim, Güç ve Çevre Araştırma Merkezi (IICEC), Güç Verimliliği ve Çevre Araştırma Merkezi (IICEC) yer aldı.

Better Future platformunun ilk somut uygulamasında, Türkiye’deki işletmelerin mevcut durumlarını, önceliklerini, gelecek beklentilerini ve risklerini ortaya koyan araştırma yayınlandı.

Enerjisa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç Zaimler, “Türkiye’nin güç yoğunluğu çok yüksek. Aynı güçle daha fazla değer yaratmamız gerekiyor. 1 birimden 2 birim Gayri Safi Milli Hasıla çıkarabiliyorsak, o zaman gelişmiş duruma geliyoruz” dedi.

Ama çözümün bir parçası olabilir. Amacımız, Türkiye’nin ekonomik verimliliği üzerine somut projeler inşa etmek ve bu projelerin hayata geçirilmesinde Enerjisa Enerji olarak öncülük etmektir. Bu kapsamda yeni finansman mekanizmaları ve projelerle ilgili işbirlikleri arayışı içindeyiz.”

Enerjisa Power CEO’su Murat Pınar, “Neyin gerekli olduğunu araştırmaya ve ona yönelik çalışmaya odaklanmalıyız. Güç, ekonomiyi değiştirme gücüne sahiptir. Bu nedenle verimliliğe odaklanmamız gerekiyor” dedi. Platformun çözüm ortağı IDEMA Kurucu Ortağı Dr. Ali Ercan Özgür, “Sonuçlara göre Türkiye’deki işletmeler verimliliğe önem veriyor ancak verimlilikten bekledikleri asıl fayda maliyetlerin düşürülmesi ve tasarruf sağlanması odaklı olmaya devam ediyor” dedi.

Yanlış iletişim size yılda 450.000 dolara mal olabilir

Platformun açılışında düzenlenen panelde konuşmacı olarak yer alan Dünya Gazetesi Yazarı Çisil Sohodol, “Sürdürülebilirlik kurumun DNA’sında yer almalı. Bu noktada çalışanlara ‘neden üretken olmaları gerektiği’ anlatılmalıdır. Çünkü bu konu sadece yeşil konuları kapsamıyor, işin bir de sosyal sürdürülebilirlik kısmı var. 100 çalışanı olan bir kurumda iletişim bozukluğu kuruma yılda 450 bin dolara mal oluyor. Bu veriler bize iletişimin önemini gösteriyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türkiye Geneli Hizmet veren Firmalar Burada !
Başa dön tuşu