Yaşam

İngiliz Okültist Aleister Crowley “Dünyanın En Sapık Adamı” Olarak Adlandırılan Kimdir?

Aleister Crowley, büyük bir mirasa sahip bir İngiliz okültistti. Birçok dini eser kaleme almış ve eserlerinde yaşadıklarından bahsetmiştir. Hatta bir zamanlar İngiliz medyası tarafından ‘dünyanın en sapık adamı’ olarak anılıyordu. Peki kimdi bu Aleister Crowley?

Kaynak:https://www.britannica.com/biography/…

Aleister Crowley, kendisine Beast 666 adını veren ve “büyü” diyen, özel bir büyü gücüne sahip bir adamdı. Aynı zamanda İngiliz medyası tarafından dünyanın en sapık insanı olarak gösterildi.

Crowley’nin hikayesi ilginç bir başlangıca sahipti. Plymouth Kardeşleri tarikatının müjdecisi olan babasının büyük bir bira fabrikası vardı. Crowley ise küçük yaşlardan itibaren Hristiyanlıktan uzaklaşmıştır.

Crowley, Cambridge Üniversitesi’nin Trinity Koleji’nde öğrenciyken satrançtaki hüneriyle tanındı.

Crowley, 1989 yılında mezun olmadan üniversiteden ayrıldı. Babasından kalan büyük servet sayesinde yazacağı kitaplar ve sanatsal gelişimi için özgürce seyahat edebildi. Aynı yıl ilk eseri olan bir şiir kitabı yayımladı.

Gençliğinden beri kendini Hristiyanlıktan uzak hisseden Crowley, okültist örgütlere katıldı.

Crowley, 1898’de bir Gül Haç örgütü olan Altın Şafak Hermetik Cemiyeti’ne katıldı.

Mısır’a yaptığı bir ziyarette, Aiwass adlı bir varlık aracılığıyla yazdığını iddia ettiği The Book of the Law adlı eserini yayınladı.

Crowley’in bu eserdeki en ünlü öğretisi, “Ne istersen onu yap, kanunun tamamı olacaktır.” yani, ‘Ne istersen yap, tüm kanun bu.’ öğretisini elde etti. Bu düşünce, Crowley’in yarattığı din olan Thelema’nın en temel öğretisi olacaktır.

Crowley’in kitabı, Alman kökenli mistik bir grup olan Ordo Templi Orientis tarafından kutsal kitap olarak kabul edildi.

Ayrıca, 1907’de Crowley, “gümüş yıldız” anlamına gelen Latince baş harfleri kullanarak A∴A∴ adlı kendi düzenini kurdu. 1909 yılında Ekinoks dergisinde öğretilerini yaymaya başladı.

Crowley, Birinci Dünya Savaşı sırasında Amerika’da yaşadı ve Alman yanlısı bir gazete olan The Anavatan için yazdı.

Savaştan sonra İtalya’nın Sicilya adasındaki Cefalù’ya taşındı ve burada bir konağı Thelema Manastırı adını verdiği bir tapınağa dönüştürdü.

Orada yaşadığı süre boyunca kendi deneyimlerine dayanarak The Diary of a Drug Fiend’i (1922) yazdı. İngiliz medyası, eserdeki karakterin kutsal bir ayin sırasında öldüğü ve Crowley’nin bu eseri kişisel deneyimlerinden yola çıkarak yazdığı inancıyla Crowley’i “dünyanın en sapık adamı” olarak adlandırdı.

Crowley, 1923’te İtalya’dan sınır dışı edildi ve İngiltere’ye geri döndü. Burada The Book of Thoth’u (1944) yazdı.

Kitap ayrıca, sanatçı Frieda Harris ile işbirliği içinde tasarlanan Thoth adlı yeni bir tarot kart destesini de içeriyordu. Crowley, bu kartların üzerindeki görüntüleri rüyasında gördüğünü ve Frieda Harris sayesinde hayata geçirdiğini söyledi.

Tüm mirasını dünyayı dolaşarak tüketen Crowley, 1947’de bir İngiliz konutunda yoksulluk içinde öldü.

Ölümünden sonra Crowley, tanınmış kültürün büyük bir sembolü ve tanınan figürü haline geldi. Aslında hepimizin bildiği Supernatural dizisindeki Crowley karakteri ondan esinlenmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu